izvrsno!

RECEPT ZA MUSAKU OMILJENOG JUGOSLOVENSKOG KUVARA: Jedinstvenim ukusom osvaja sva čula zbog njegovog POSEBNOG SASTOJKA

Musaka po receptu omiljenog kuvara Tita Steve Karapandže spremljena je na malo drugačiji način, što joj daje posebnost i još bolji ukus!

Recepti
17:13h Autor:
RECEPT ZA MUSAKU OMILJENOG JUGOSLOVENSKOG KUVARA: Jedinstvenim ukusom osvaja sva čula zbog njegovog POSEBNOG SASTOJKA
Musaka po receptu omiljenog kuvara Tita, Foto: Shutterstock

Čuveni kuvar Stevo Karapandža, bio je i omiljeni kuvar Jospia Broza Tita, a njegovo spremanje hrane retko ko može da nadmaši. Od bilo koji namirnica može da napravi savršeno jelo, a njegova musaka je neverovatna. Ima poseban ukus i tako je sočna da će za tren nestati sa trpeze, a ukućani će vam tražiti kašiku više!

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
  • 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
  • 2 paradajza (iseckana na kockice)
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 1 glavica seckanog crnog luka
  • 3 jaja (umućena)
  • 1 šolja jogurta (namirnica zbog koje se ukus umnogome razlikuje)
  • 60 g brašna
  • so, biber
  • ulje
  • 60 g mešavine biljnih začina

Kako se pravi musaka:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji.

Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta. Jelo poslužite sa jogurtom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs