BOGATA MUSAKA OD PRAZILUKA I MLEVENOG MESA: Ručak koji se pravi brzo i lako, a dopada se baš svima

Musaka od praziluka i mlevenog mesa je novi način pripreme ovog tradicionalnog obroka kojem niko ne može odoleti

Recepti
Autor:
BOGATA MUSAKA OD PRAZILUKA I MLEVENOG MESA: Ručak koji se pravi brzo i lako, a dopada se baš svima
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 800gr od 1kg praziluka
  • 2 glavice crnog luka
  • 500gr. mlevenog mesa
  • Ulje, so, suvi začin, biber.
  • 3 jaja
  • 200gr. kiselog mleka ili grčkog jogurta

Priprema: Krupno isecite praziluk pa prodinstajte na ulju. Zatim u posebnom tiganju prodinstajte crni luk i meso, pa ga začinite. Složite u vatrostalnu činiju praziluk, pa mleveno meso, pa praziluk i prelijte sa umućenim jajima, kiselim mlekom ili jogurtom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200c./20-25min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs