Sastojci:
- 1 manji karfiol
- 2 šargarepe
- 2 kašike pavlake
- 1/2 limuna
- 1 kocka za supu od povrća
- 1 l vode
- so, biber
- svež peršun
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
1. Dobro operite karfiol pod mlazom hladne vode, isto uradite i sa šargarepama i iseckajte ih na sitnije komade.
2. Stavite povrće da se kuva. Kad voda provri, dodajte kocku za supu, biber i so prema ukusu.
3. Kuvajte 15 minuta (proverite viljuškom da li je dovoljno omekšalo), pa ga izmiksajte u blenderu. Prethodno ostavite sa strane nekoliko krupnijih cvetova karfiola, koje ćete vratiti u čorbu kad bude gotova.
4. Pre služenja dodajte pavlaku i sok od limuna, blago promešajte i pospite peršunom.
4. Pre služenja dodajte pavlaku i sok od limuna, blago promešajte i pospite peršunom.
Ova krem čorbica se pravi jako brzo, obožavaće je svi koji je probaju
Ova krem čorbica se pravi jako brzo, obožavaće je svi koji je probaju
Budi deo Stil zajednice.