Sastojci:
- 1kg. svinjskog ili junećeg mesa
- 500gr. crnog luka
- 1 šargarepa
- List lovora, nekoliko zrna bibera
- 2dl. vode
- 2dl. belog vina
- 2dl. ili jedna čaša gušćeg paradajz soka
- 2-3 papričice ili 1-2 paprike
- 50-100ml. ulja
- So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika, jedna kašičica brašna.
Priprema: U dublji tiganj ili šerpu odmah stavite masnoću, seckan crni luk, seckano meso, rendanu šargarepu, začine, belo vino, vodu, paradajz sok, papričice. Sve dinstajte na laganoj vatri što duže. Povremeno mešajte. Kada je jelo omekšalo, upihtijalo se i lepo se krčka, promešajte jednu kašiku brašna, malo suve začinske paprike i malo vode i začinite jelo. Kada još malo proključa sklonite sa vatre. Možete da poslužite uz pirinač ili uz pire krompir.