ITALIJANSKI SKALOPINI: Ručak u kojem se maksimalno uživa - pravi gurmanski doživljaj kojem niko ne može odoleti

Jednostavno jelo koje može da posuži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo

Recepti
Autor:
ITALIJANSKI SKALOPINI: Ručak u kojem se maksimalno uživa - pravi gurmanski doživljaj kojem niko ne može odoleti
Pileći skalopini, Foto: Printscreen/youtube

Za tradicionalno italijansko jelo potrebno je:

  • 2 para pilećeg belog mesa
  • 1 čen belog luka
  • pola glavice crnog luka
  • vezica svežeg peršuna
  • pakovanje pečuraka
  • 2 kašike maslaca ili masti
  • brašno
  • sok od pola limuna
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 100 ml suvog belog vina
  • 150 ml pavlake za kuvanje

Priprema: Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs