Sastojci:
- 700 g pilećih grudi
- 2 kašičice ulja
- 3 kašike meda
- 3 kašike soja sosa
- 3 čena belog luka
- so, biber
- semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)
Priprema:
1. Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri.
2. Piletinu isecite na kockice posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.
3. Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike).
4. Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.
5. Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.