Sastojci:

  • feferoni
  • sirće
  • so
  • šećer
  • biber u zrnu
  • voda
stil-shutterstock-8.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Feferone oprati, odseći im drškice i izbušiti ih na nekoliko mesta. Poređati ih u teglu, staviti na njih kašičicu soli, 2 kašike šećera, naliti 1/4 tegle sirćetom, dodati 5 zrna bibera i dopuniti tegle do vrha prokuvanom ohlađenom vodom. Zatvoriti tegle zatvaračima i izmućkati da se tečnost sjedini.

2. Tegle od 7 dl poređati u pleh, staviti ih u rernu zagrejanu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, pa rernu isključiti i ostaviti da se tegle u njoj ohlade.

3. Ako koristite duplo veće tegle, udvostručite količinu sastojaka.

Samo budite umereni s njima, ne valja za stomak kad se pretera sa ljutom zimnicom