NAJBOLJI STARI SRPSKI RECEPT ZA PEGLANU CRVENU PAPRIKU: Pravi se lako i bez trunke konzervansa, ukus je PROSTO NEODOLJIV

Recept za najbolju peglanu crvenu papriku isprobale su iskusne domaćice i sve su oduševljene!

Recepti
12:26h Autor:
NAJBOLJI STARI SRPSKI RECEPT ZA PEGLANU CRVENU PAPRIKU: Pravi se lako i bez trunke konzervansa, ukus je PROSTO NEODOLJIV
Peglana crvena paprika, Foto: Shutterstock

Pijace su preplavljenje crvenom paprikom, te je idealan momenat zapravljenje zimnice u kojoj ćete uživate preko zime. Iako danas žene uglavnom kupuju ajvar, kisele krastavčice, šarenu salatu, domaći proizvodi su ipak, po mišljenju mnogih nutricionista - najbolji. Zato vam mi donosimo recept za "peglane paprike" koje munjevitom brzinom nestaju sa trpeze zbog neodoljivog ukusa.

Sastojci:

  • 5 kg crvenih paprika
  • 100 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 500 ml sirćeta
  • 200 g soli
  • veza peršuna
  • 1 kašičica bibera u zrnu
crvene paprike
foto: Shutterstock

Priprema:

Dobro operete paprike i očistite od semenki. Nakon toga ih isecite na malo deblje trake.

Zatim poređajte jedan red paprika, pa pospite so i šećer, a zatim sve prelijte sirćetom i uljem. Potom ponovite postupak, sve dok ne potrošite sve sastojke. Ostavite paprike da odstoje nekoliko sati ili preko noći.

Kada omekšaju ređajte u sterilisante staklene tegle, gde ćete između njih dodavati peršun, beli luk i biber u zrnu. Na kraju sve paprike prelijte smesom koja je ostala od paprika i pritisnite ih plastičnom rešetkom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs