RUSI KORISTE NEOBIČAN SASTOJAK ZA NAJLEPŠE KROFNE: Mekane kao duša i gotove za pola sata

Rusi krofne prave na sličan način kao i mi, samo što koriste jednu caku da one ispadnu mekane kao duša

Recepti
18:07h Autor:
RUSI KORISTE NEOBIČAN SASTOJAK ZA NAJLEPŠE KROFNE: Mekane kao duša i gotove za pola sata
Ruske krofne, Foto: Printscreen/youtube/kreativna domaćica

Ono što je specifično za pravljenje krofni na ruski način jeste što nije potrebno da se dodatno mesi testo.

  • 2 jaja
  • 400 ml jogurta ili kiselog mleka
  • kašičica soli
  • 500 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 200 ml ulja
krofne
foto: Bakina kuhinja

PRIPREMA

U posudu dodati 2 jaja, 400 ml jogurta, 1 kašićicu soli i sve to dobro promešati.

Zatim postepeno dodavati 500g brašna i jedan prašak za pecivo.

Potom nastaviti mešati sve dok ne dobijete gustu homogenu smesu.

Dodavati pomalo brašna, kako biste lakše umutili.

Smesa će biti gotova kada se može lepo vaditi kašikom uštipak.

Ne bi trebalo da bude ni previše gusta, ali ni retka.

Uštipke pržite u 200 ml ulja, dok ne dobiju rumenu boju.

Vadite ih pomoću kutlače, koja je prethodno provučena kroz vrelo ulje.

Drugom kačikom ih oblikujte u tiganju, tako da budu što tanji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs