Sastojci:
* 7-10 kg paprika * seckani beli luk * seckani sveži list peršuna
Tečnost za barenje:
* 3 l vode * 1 l sirćeta sa 9% sirćetne kiseline * 250 g soli * 150 g šećera * 200 g meda * 1 kesica bibera u zrnu
Priprema:
1. Tegle i poklopce oprati i sterilisati u rerni na 100 stepeni 30 minuta. Paprike oprati i očistiti od drški i semena.
2. U lonac staviti vodu, sirće, so, šećer, med i biber. Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprika toliko da prekriju površinu posude u kojoj se bare. Bariti ih toliko da tečnost baci jedan-dva ključa, da ne budu premekane.
3. Stavljati ih u tegle, posuti po želji seckanim belim lukom i peršunom i blago ih pritiskati da se slože.
4. Kad se tegle napune, pritisnuti paprike unakrsno drvcetom za ražnjiće i onda ih napuniti vrelim presolcem u kom su se barile. Tegle dobro zatvoriti i prekriti stolnjakom dok se ne ohlade.