Preukusno

BARENA PAPRIKA S MEDOM: Šteta je ne iskoristiti paprike dok ih još ima i ne napraviti ovu zimnicu

Recept jedne bake koji se prenosi s kolena na koleno

Recepti
Autor:
BARENA PAPRIKA S MEDOM: Šteta je ne iskoristiti paprike dok ih još ima i ne napraviti ovu zimnicu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 7-10 kg paprika * seckani beli luk * seckani sveži list peršuna

Tečnost za barenje:

* 3 l vode * 1 l sirćeta sa 9% sirćetne kiseline * 250 g soli * 150 g šećera * 200 g meda * 1 kesica bibera u zrnu

Paprike sa belim lukom
foto: Letina kuhinja

Priprema:

1. Tegle i poklopce oprati i sterilisati u rerni na 100 stepeni 30 minuta. Paprike oprati i očistiti od drški i semena.

2. U lonac staviti vodu, sirće, so, šećer, med i biber. Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprika toliko da prekriju površinu posude u kojoj se bare. Bariti ih toliko da tečnost baci jedan-dva ključa, da ne budu premekane.

3. Stavljati ih u tegle, posuti po želji seckanim belim lukom i peršunom i blago ih pritiskati da se slože.

4. Kad se tegle napune, pritisnuti paprike unakrsno drvcetom za ražnjiće i onda ih napuniti vrelim presolcem u kom su se barile. Tegle dobro zatvoriti i prekriti stolnjakom dok se ne ohlade.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs