U vrelim letnjim danima kada je napolju preko 40 stepeni, nijednoj domaćici nije do kuvanja. Zato su prava blagodat lagani recepti na bazi povrća, jer se brzo pripremaju i ne iziskuju "čekićanje" pored ringle.
Sezona je paprika, a one se odlično kombinuju sa mlečnim proizvodima i nisu teške za želudac. Ukoliko želite da obradujete ukućane laganim, ukusnim i brzim obrokom, napravite zapečene paprike punjene pavlakom i sirom.
Sastojci:
- 8 paprika
- 300 gr sira
- čaša pavlake
- 2 jaja
- 2 paradajza
- so, biber
- malo ulja
- peršun za ukrašavanje (po želji)
Priprema:
Operite paprike, skinite im peteljku i odstranite semenke, pa ih presecite na polovine. Ređajte ih u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu.
U činiji umutite jaja, dodajte im pavlaku, sir, jaja, so i biber, pa dobro umutite smesu da postane glatka. Ovom smesom punite paprike.
Operite paradajz, isecite ga na kolutove, pa ga poređajte preko paprika. Poprskajte jelo uljem i stavite ga u rernu na 180 stepeni da se zapeče. Po želji, ukrasite jelo seckanim listićima peršuna.
Služite sa jogurtom ili letnjom salatom.
Prijatno!