NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Savršeno i lagano jelo, a jedan sastojak daje mu posebnu aromu

Sataraš je mnogima omiljeno jelo, a pravi je brzo i lako.

Recepti
Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Savršeno i lagano jelo, a jedan sastojak daje mu posebnu aromu
Kako se pravi sataraš?, Foto: Bakina kuhinja

Sataraš je savršen za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije. I što je najvažnije, svi će u njemu uživati.

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1/2 kg paprika
  • 1 kg paradajza
  • 1 veći patlidžan
  • so i biber
  • ulje
    Sataraš je mnogima omiljeno jelo
    Sataraš je mnogima omiljeno jelo foto: Profimedia

Priprema:

Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se patlidžan oljušten i isečen na kockice, zatim se nakon 5 minuta dodaje paradajz sečen na kockice. Sve se dinsta 20-ak minuta, a onda se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs