Sastojci:

  • 2-3 paradajza
  • 2 crvene paprike
  • 250 g tvrdog sira
  • 5-6 čena belog luka
  • 250 g krabinih štapića (surimi štapići) ili šunke
  • 3 kašike majoneza
  • 4 kašike kisele pavlake

Priprema:

Izrezati paprike na štapiće i staviti ih u činiju, pa isei paradajz na četvrtine (kašikom izvući sredinu paradajza pa ga izrezati na štapiće i pomešati sa paprikama. Propržiti beli luk i dodati surimi štapiće pa propržiti dva minuta. Izvatiti štapiće na tanjir i ostaviti da se hladi, a uljem i belim lukom preliti paradajz i paprike, dodati i štapiće i rendani sir. Dodati malo limunoog soka, majonez, pavlaku i začine pa sve lepo promešati.

Bonus video:

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam najbolji recept za obrok salatu Crveno more koja se pravi za manje od 10 minuta.