Jufka:

  • 400 g brašna tip 500
  • 1 čajna kašika soli
  • 200 ml mlake vode
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje

Fil:

  • 400 g mlevenog mesa
  • so i biber
  • 1 glavica luka

Sos:

  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 krompir
  • so, biber, suvi začin, crvena paprika
  • 1 kašika paradajz pirea
  • oko 200 ml vode

Mesni valjušci se kuvaju 1/2 sata na niskoj temperaturi. Pri serviranju možete ponuditi kiselo mleko, odlična kombinacija.

Priprema:

Bonus video:

Error in getting video.

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam nabolji recept za mesne valjuške u sosu.