Posne špagete na vodi: Nikad nećete primetiti da ovde nema ulja ni mesa - toliko su ukusne

Počeo je Gospojinski post i tom prilikom vam donosimo posno jelo na vodi koje ćete obožavati

Recepti
Autor:
Posne špagete na vodi: Nikad nećete primetiti da ovde nema ulja ni mesa - toliko su ukusne
Foto: Profimedia

Sastojci za špagete posne na vodi:

  • 250g posnih špageta,
  • 150g mladog spanaća,
  • 100g pečurki (šampinjona),
  • 2 čena belog luka,
  • 50ml paradajz sosa,
  • biber,
  • so,
  • origano,
  • pečeni susam,
  • 1 kašika taan-a (namaz od susama),
  • 1 kašika soja sosa.

Priprema: Špagete naliti vodom i staviti u šerpu da se kuvaju. Spanać preliti vrelom vodom i ostaviti 2,3 min da omekša. Pečurke iseći na kocke, pa sitno iseckati i beli luk. Na tiganj staviti taan, ostaviti malo da se zagreje, pa staviti kašiku vode da se ne zalepi. Dodati pečurke i beli luk. Spanać iscediti i samleti u secku ili iseckati na trakice, pa dodati u tiganj.

Dodati so, biber, origano i soja sos, pa preliti paradajz sosom. Dodati susam, pa mešati da se svi sastojci sjedine, kuvati 2,3 minuta. Skuvane špagete iscediti i dodati u sos, ostaviti minut, dva poklopljeno i poslužiti.

(Stil/Posnajela.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs