Ovaj ručak obavezno spremam svakog vikenda: Toliko je dobar da se pojede odmah

Ideja za ručak od mlevenog mesa i blitve i pirinča - ovo je savršen balans najboljih namirnica ikad

Recepti
08:40h Autor:
Ovaj ručak obavezno spremam svakog vikenda: Toliko je dobar da se pojede odmah
Foto: Printscreen/youtube

Potrebni sastojci:

  • 500g praziluk
  • 120g pirinač
  • 400g blitve ili spanaća
  • Ulje, so, suvi začin, biber
  • 400 do 500g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle
  • So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika- po vašem ukusu

Priprema: Prvo iseckajte luk i praziluk pa ga propržite u tiganju. Dodajte mu spanać i pirinač i sve prodinstajte. Zatim izmešajte mleveno meso, začine i jaja i napravite ćufte. U vatrostalnu činiju stavite pirinač sa blitvom a preko stavite ćufte. Nalijte sa 700 ml vode i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusa da se zapeče na oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs