Krompir i piletina u sosu, nema sočnijeg i kremastijeg ručka: Najbolji i najbrži recept ikad

Donosimo vam najbolji recept za krompir i piletinu u sosu.

Recepti
Krompir i piletina u sosu, nema sočnijeg i kremastijeg ručka: Najbolji i najbrži recept ikad
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 4 bataka sa zabatakom (otkoštena)
  • Marinada:
  • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • 2 kašike senfa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1kg krompira
  • Ulje, so, biber
  • 100 -150 g mariniranih pečurka
  • 200 g sira

Priprema:

Poređati batake u posudu i staviti sve začine i senf i dodati malo belog luka. Preliti pavlakom za kuvanje i sve lepo promešati. Oguliti krompire i iseći ih na tanke listiće pa posoliti, pobiberiti i pouljiti pa dodati marinirane pečurke i sve lep promešati. Batake uvijati u rolnu i ređati u vatrostalnu posudu pa odozgo poređati krompire. Preliti marinadom u kojoj su bili bataci. Staviti da se peče na 200 stepeni, oko 45 minuta. 10 minuta pred kraj staviti preko narendani kačkavalj i vratiti u rernu na 5 minuta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs