Sastojci:
* 6 dl mleka * 2 kesice pudinga od čokolade * 6 kašika šećera * 100 g margarina * 300 g keksa * 150 g čokolade za kuvanje (može i mlečna) * 3 kašike ulja
Priprema:
1. Pomešajte prašak za puding sa šest kašika šećera. Od ukupne količine mleka odvojte 12 kašika i promešajte ih s pudingom i šećerom. Ostatak mleka stavite da se kuva na laganoj vatri i dodajte 50 g čokolade za kuvanje. Kada se ona istopi, dodajte razmućeni puding i kuvajte dok ne postane gusto. Kada je puding gotov, skinite ga s ringle i prekrijte plastičnom folijom da se ne stvori korica.
2. Kad se malo ohladi, pudingu dodajte margarin i dobro umutite. Nakon toga dodajte izlomljen keks, promešajte i smesu prebacite u kalup.
3. Glazura: ostatak čokolade istopiti s tri kašike ulja. Time prelijte kolač i ostavite još sat vremena da se ohladi. Umesto glazure možete da koristite i šlag.