PEČENE KISELE PAPRIKE GOTOVE ZA TILI ČAS: Ukusnije su od običnih, a priprema je JEDNOSTAVNIJA i brža, bez KONZERVANSA

Donosimo vam jednostavan recept za pečene kisele paprike, bez konzervansa i aditiva.

Recepti
Autor:
PEČENE KISELE PAPRIKE GOTOVE ZA TILI ČAS: Ukusnije su od običnih, a priprema je JEDNOSTAVNIJA i brža, bez KONZERVANSA
Foto: Shutterstock

Kisele paprike su neizostavan deo zimnice, a svaka domaćica ima svoj način pripreme, koji ih čini posebnim. Međutim, malo koja zna da pečene, ukiseljenje paprike imaju mnogo lepši i intenzivniji ukus, a ono što je posebno dobro jeste što je priprema veoma jednostavna i ne zahteva puno vremena.

Sastojci:

  • 1 kg paprike
  • 3 kašike soli
  • 7 kašika šećera
  • 2 l sirćeta
  • 500 ml vode
  • 3 šargarepe
  • čeno belog luka
  • mirođija

Priprema:

Paprike ispecite u tiganju, ali pržite kratko, oko pola minuta sa svake strane. Ne bi trebalo da budu pečene kao za ajvar ili salatu. Zatim ih stavite u posudu i prekrijte kesom ili prozirnom folijom. Kad omekšaju, paprike ogulite i očistite od peteljki i semenki. Narežite ih po želji, pa složite u tegle, a između paprika rasporedite krupno naseckani beli luk i šargarepu te naseckanu mirođiju. U lonac ulijte sirće i vodu pa dodajte šećer i so. Kuvajte dok ne proključa i ulijte u tegle s paprikama. Čvrsto zatvorite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs