Pravaideja za ručak dolazi nam od kuvara Raše Vlačića koji je za ovu priliku pripremio musaku od pohovanih tikvica:
Sastojci:
- 2 tikvice
- 400 g mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 1 čaša kisele pavlake
- ulje
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckati, pa prodinstati na ulju da zastakle. Potom dodati meso i sve zajedno dinstati dok meso ne porumeni. Dodati prstohvat soli i bibera. Tikvice očistite, isecite na tanje kriške, a zatim ih ispohujte na klasičan način. Jedan red tikvica poređajte na dno vatrostalne činije, zatim stavite meso, pa odozgo poređajte još jedan red tikvica. Jaje razmutite zajedno sa pavlakom, pa dobijenom smesom prelijte musaku. Rernu zagrejte na 200 stepeni, pa musaku pecite nekih 25 minuta.