Posna pasta sa pečurkama je ukusno jelo koje kombinuje testeninu s bogatom i aromatičnom smesom šampinjona, povrća i začina. Ovaj recept pruža jednostavnu i ukusnu opciju za obrok, savršenu za brzu pripremu.
Za dodatni miris i svežinu, možete je posuti svežim seckanim peršunom pre posluživanja. Pasta sa šampinjonima je izvrsna opcija za sve ljubitelje ukusnih, biljnih obroka.

Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 30 g putera
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 400 g pečuraka
- 240 ml bujona od povrća
- 350 ml posne pavlake za kuvanje
- 1 kašičica timijana
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića
- 3-4 kašike seckanog peršuna

Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju, a u međuvremenu istopite puter sa maslinovim ulje i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite par minuta, a onda dodajte i sitno seckani beli luk.
Posle minut dodajte seckane pečurke, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Zatim sipajte sipajte bujon, posnu pavlaku za kuvanje, malo biljnog sira i muskatni oraščić.
Kada krene da vri dodajte oceđenu testeninu i promešajte. Ukrasite peršunom, prenosi Stvarukusa.rs
Bonus video: