Potrebno je:

  • 1 celo pile
  • 1 zelen za supu
  • par krompira
  • malo mleka
  • malo putera
  • so i biber

Priprema: U lonac stavite pile da se kuva zajedno sa celerom, nekoliko šargarepa, paškanatom i lukom. Nakon sat vremena, izvadite meso i odvojite ga od kostiju.

Zatim, od povrća napravite pire dodajući mu pomalo mleka i maslaca.

U tiganju rastopite maslac, dodajte beli luk i prodinstajte, zatim dodajte kašiku ili dve brašna i pomalo dolivajte supu u kojoj se kuvalo meso sa povrćem. Kada napravite gustu smesu, dodajte cepkano meso. Sve promešajte pa poslužite pored pirea od povrća. Uživajte.

Bonus video:

Error in getting video.

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija
03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija

Ajmokac je jelo koje se ne sprema baš jednostavno, ali svakako je vredno svakog minuta provedenog u kuhinji

Ajmokac je jelo koje se ne sprema baš jednostavno, ali svakako je vredno svakog minuta provedenog u kuhinji