Sastojci:
- 400 grama pasulja tetovca
- 1 manja ili pola veće tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 zelena paprika ili suva paprika
- 1 veća šargarepa
- 200 grama domaćih kobasica
- 1 suvo rebro
- 1 kašika brašna
- aleva paprika
- začin
- so
- biber
- malo kima
- peršunov list
- malo ulja
Otkrivena stara vojna tajna: Ovako se kuva pravi vojnički pasulj! (RECEPT)
Priprema:
- Operite pasulj u tri vode, sipajte oko 1 l vode i stavite da se kuva oko 5 minuta.
- Odlite vodu pa isperite pasulj u još jednoj vodi.
- Stavite seckan crni luk, iseckajte na kockice tikvicu i šargarepu, zelenu papriku, kobasicu i suvo rebro.
- Dodajte i lovorov list, zrno bibera i kima.
- Nalite vodom i stavite da kuva oko sat vremena.
- U tiganj stavite malo ulja i dodajte brašno i seckan čen belog luka.
- Kad porumeni dodajte alevu papriku u pasulj .
- Stavite malo začina, soli, bibera i peršunovog lista.
Kuru fasulje: Tradicionalni čorbast pasulj na turski način! (RECEPT)