Potrebno je: 200 ml kiselog mleka, 100 ml slatkog mleka, 15 g kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 1 jaje i 1 žumance, 3 krompira, 50 g sira, pola kašičice mlevene paprike, malo bibera, manja veza peršunovog lista, susam za posipanje.
Priprema: Krompir oljuštiti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati sir, papriku, biber, so i sve mikserom izjednačiti.
Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa šećerom, pa kad zapeni sipati u vanglu, dodati kiselo mleko, jaje, brašno, so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da poraste.
Podeliti na dve lopte, svaku loptu rukama rastanjiti pa u svaku ubaciti smesu od krompira i rukama zatvoriti testo, okrenuti i istanjiti rukama. Pokriti da poraste, pa premazati žumancetom i sa malo ulja.
Ostaviti da poraste 15 minuta u tepsiji. Izbosti viljuškom, iseći makazama na sredini kao krstić i posuti susamom.
Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Uživajte!