Brzinsko vajanje tela

Butine i zadnjica gore, od celulita ne ostaje ni trag: Savršeno telo za 7 dana!

Kratak, ali intenzivan trening daje najbolje rezultate
Fitnes & Nutricija
21:00h Autor:
Butine i zadnjica gore, od celulita ne ostaje ni trag: Savršeno telo za 7 dana!
Foto: Shutterstock

Leto je uveliko u toku, dame koje su revnosno vežbale odavno su počele da se hvale zavidnom linijom u bikiniju, ali, tu je i veliki broj žena koje nikako da se nakane i urade nešto po pitanju svog tela.

Ako ste i vi među većinom žena koje stalno kasne, predlažemo da probate sedmodnevni trening koji će učiniti čudo za izgled vaših butina i zadnjice!

Sve što treba da uradite jeste da svakog dana izdvojite 15 minuta za jednu od najstarijih vežbi - čučnjeve, i za samo nedelju dana ćete izgledati sjajno, a od celulita će ostati samo uspomena na starim fotografijama!

Prvi dan

Uradite 10 običnih čučnjeva, a zatim 5 čučnjeva sa zabacivanjem noge unazad (prilikom izdizanja u početni položaj, jednu po jednu nogu zabacite unazad što više možete). Uradite obe vežbe u dve serije.

Drugi dan

Uradite 10 sumo čučnjeva (čučanj sa širim raskoračnim stavom i dubljim spuštanjem), a zatim 10 sumo čučnjeva sa istezanjem (umesto da se samo vratite u početni položaj, sasvim ispravite telo, uključujući i ruke, i istegnite se najviše što možete). Uradite po dve serije.

Kako da isključite hormone gojenja: Bez štetnih posledica, trajno skida kilograme!

Treći dan

U dve serije uradite sledeće:

Oblik čučanj - Stanite u širi raskoračni stav, sa rukama iza glave, kao kod trbušnjaka. Čučnite, a kad se uspravite, podignite levu nogu tako da kolenom dodirnete lakat leve ruke. Isto radite i sa desnom nogom. 5 ponavljanja će biti dovoljno.

Pop čučanj - Radite čučnjeve sa širim raskoračnim stavom i rukama ispred sebe savijenim u laktovima, ali pri uspravljanju odskočite i skupite noge, a ruke neka idu pozadi. Uradite 10 ponavljanja.

Četvrti dan

Ponovo uradite sledeće dve vežbe u dve serije, prvu u 10 ponavljanja, drugu u 5 ponavljanja.

Strela čučanj - Radite čučnjeve bez raskoračnog stava, sa rukama spojenim u dlanovima ispred sebe. Prilikom izdizanja, ispravite se skroz, tako da budete u položaju strele.

Pištolj čučanj - Ova vežba je malo teža od ostalih, naročito za početnike. Stanite u blagi raskoračni stav, desnu nogu malo izdignite od poda, a levom nogom čučnite, tako da desna ostane ispravljena u vazduhu. Isto ponovite i sa drugom nogom.

Peti dan

Uradite sledeće dve vežbe u dve serije, po 5 ponavljanja za svaku nogu:

Naklon čučanj - Čučnite u položaj za sumo čučanj, a zatim levo koleno zavucite ispod desnog. Isto ponovite i sa drugom nogom.

Rascepljeni čučanj - Ovaj čučanj dosta podseća na iskorak. Stanite u blagi raskoračni stav, ali tako da jedna noga bude iza druge. Čučnite jednom nogom tako da se koleno gotovo osloni o pod. Radite naizmenično sa obe noge.

Šesti dan

Izometrični čučanj - U pitanju su klasični čučnjevi, samo što se ne izdižete odmah, već prvo nogu izbacite sa strane, tako da vam i prsti na stopalima budu slepljeni za pod. Ponovite sa drugom nogom, pa se vratite u početni položaj. Uradite 5 ponavljanja za svaku nogu.

Pop čučanj - Radite čučnjeve sa širim raskoračnim stavom i rukama ispred sebe savijenim u laktovima, ali pri uspravljanju odskočite i skupite noge, a ruke neka idu pozadi. Uradite 10 ponavljanja.

Sedmi dan

Sumo čučanj - Čučanj sa širim raskoračnim stavom i dubljim spuštanjem. Uradite 10 ponavljanja.

Oblik čučanj - Stanite u širi raskoračni stav, sa rukama iza glave, kao kod trbušnjaka. Čučnite, a kad se uspravite, podignite levu nogu tako da kolenom dodirnete lakat leve ruke. Isto radite i sa desnom nogom. Uradite po 5 ponavljanja za svaku nogu.

(Stil.kurir.rs)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs