Probajte

Svega po malo: Savršena musaka od ostataka hrane - niko joj neće odoleti! (RECEPT)

Kada imate svega po malo a opet nedovoljno da se dobije svako posebno jelo - spojite ga u jedno

Recepti 16.04.2018. - 16:24h Autor: domacirecepti.net
Foto: Profimedia

Pokupite ostatke od svežeg ili zaleđenog povrća i iskoristite. Ukoliko se desi da ih imate manje nego što ste planirali idealno rešenje je i pirinač koji bi se u tom slučaju dodao. Možete da iskoristite i meso koje vam je preostalo od prethodnog dana ili meso iz supe

 

Savršen ručak!

 

Sastojci: 5 većih krompira, 1 glavica crnog luka ili nekoliko mladih, povrće koje vam je preostalo (mešavina za rusku, grašak, boranija, brokoli, karfiol, šampinjoni….sveže ili zaleđeno), 1 kašika suvog začina, malo soli i bibera, peršunovog lista, šunka, šunkarica, pečenica, slanina kobasica, opet šta je preostalo, pirinač ukoliko imate manje krompira ili ostalog povrća, 1 kašika brašna, 100 ml ulja

 

Uputstvo: Iseckati luk i na ulju na srednjoj vatri ga prodinstati pa malo propržiti. U drugu šerpu staviti očišćen krompir da se kuva. Kuvati 15 minuta pa skloniti sa vatre.

Pomešati svo ostalo povrće koje imate i staviti opet u šerpu, naliti vode pa i njega kuvati 15 minuta. Procediti krompir, uliti hladnu vodu, ostaviti da odstoji 5 minuta, da se prohladi. Procediti povrće.

 

U tepsiju staviti luk i ulje na dno. Preko poslagati krompir koji smo isekli na kockice ili kolutove, jedan red (ostaće vam još malo krompira). Preko staviti povrće i lepo rasporediti, a preko povrća naseckati šunku, šunkaricu, slaninicu, dimljeni vrat, pečenicu ili kobasicu. Opet preko staviti ostatak krompira. Kašiku brašna pomešati sa malo vode, soli i bibera i izmutiti da nema grudvica a zatim naliti u tu masu još čašu vode, promešati i preliti preko mase u tepsiji.

 

Trebalo bi da tečnosti ima dovoljno po gornjem sloju krompira. Ne treba da pliva jer je sve već termičku obrađeno i samo je preostalo da se malo zapeče.

 

Posuti sušenim peršunovim listom. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni nekih sat vremena. Musaku možete zaliti još i jogurtom i jajima. Umutite dva jaja, dodajte se soli bibera i čaša jogurtu i još možda pola čaše vode i sa tim se musaka prelije.

 

Pirinač se dodaje ako nemate dovoljno krompira. Šolju pirinča staviti da se kuva u 2 šolje vode pa kuvati na srednjoj vatri 15 minuta, skloniti, procediti i oprati pirinač pa ga pomešati sa povrćem i i tako staviti u tepsiju. Posle pečenja prohladiti pa uz salatu služiti toplo.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.