Persijska piletina kakva se jede u Iranu aromatični je specijalitet koji slast duguje finoj marinadi. Meso marinirano u mešavini začina oblaže se laganom smesom za pohovanje kako bi se nakon pečenja dobila meka korica, a unutrašnjost ostala sočna.
Sastojci:
- ¼ šolje grubo naseckanog svežeg lišća korijandera
- 1 do 2 kašike svežeg soka limete
- 1 mala ljuta papričica
- 4 češnjaka belog luka
- 1 kašičica kumina
- 2 kašičice kurkume
- ½ kašičice kajenskog bibera
- 1 cm đumbira
- 1 kašičica soli
- 4 komada piletine prema želji
- 2 velika jaja
- 1 šolja brašna (ili više ako je potrebno)
- Ulje za prženje
Aromatično i sočno meso u flafastom prženom testu dovoljno je slasno da vam ne treba poseban prilog - poslužiće omiljeni sos i salata...
Budi deo Stil zajednice.