Persijska piletina kakva se jede u Iranu aromatični je specijalitet koji slast duguje finoj marinadi. Meso marinirano u mešavini začina oblaže se laganom smesom za pohovanje kako bi se nakon pečenja dobila meka korica, a unutrašnjost ostala sočna.

Sastojci:

  • ¼ šolje grubo naseckanog svežeg lišća korijandera
  • 1 do 2 kašike svežeg soka limete
  • 1 mala ljuta papričica
  • 4 češnjaka belog luka
  • 1 kašičica kumina
  • 2 kašičice kurkume
  • ½ kašičice kajenskog bibera
  • 1 cm đumbira
  • 1 kašičica soli
  • 4 komada piletine prema želji
  • 2 velika jaja
  • 1 šolja brašna (ili više ako je potrebno)
  • Ulje za prženje

Aromatično i sočno meso u flafastom prženom testu dovoljno je slasno da vam ne treba poseban prilog - poslužiće omiljeni sos i salata...