Glumica, koja se proslavila ulogom u filmu "Montevideo, Bog te video", voli jela za čiju pripremu ne treba mnogo vremena. Za nju i supruga Petra Benčinu tu su sladak kupus, grašak, pohovano meso, punjenetikvice, za sina Lazara pasira povrće, dok za ćerku Stašu, koja ide u vrtić i ima isplanirane, zdrave obroke, često priprema i nešto manje zdravo, omiljene špagete, jela sa krompirom, ali i slatkiše. Kolači su se i ovoga puta našli na Tamarinoj trpezi. Lagano se pripremaju a istovremeno su i posni. Reč je o boščicama sa džemom od šljiva.
Sastojci
- 350 gr brašna
- 100 ml piva
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo limunove korice
- pekmez od šljiva
- prah šećer za posipanje
Ishrana Tamare Dragičević nije rigorozna kako se čini. Atraktivna glumica hrani se zdravo, ipak povremeno voli i da se počasti brzom hranom i slatkišima i priznaje da uprkos majčinim savetima, nema baš svakoga dana na trpezi kuvan obrok.
