Glumica, koja se proslavila ulogom u filmu "Montevideo, Bog te video", voli jela za čiju pripremu ne treba mnogo vremena. Za nju i supruga Petra Benčinu tu su sladak kupus, grašak, pohovano meso, punjene tikvice, za sina Lazara pasira povrće, dok za ćerku Stašu, koja ide u vrtić i ima isplanirane, zdrave obroke, često priprema i nešto manje zdravo, omiljene špagete, jela sa krompirom, ali i slatkiše. Kolači su se i ovoga puta našli na Tamarinoj trpezi. Lagano se pripremaju a istovremeno su i posni. Reč je o boščicama sa džemom od šljiva.
Sastojci
- 350 gr brašna
- 100 ml piva
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo limunove korice
- pekmez od šljiva
- prah šećer za posipanje
Priprema
U dublju posudu sipajte brašno, šećer, malo soli i prašak za pecivo i sve promešajte. Narendajte koricu limuna, a zatim dodajte pivo i ulje. Sve prebacite na radnu ploču i testo sjedinite. Zatim odvajajte grudvice, veličine šljive i od njih pravite tanke pljosnate krugove. U sredinu krugova dodajte džem i krug zatvorite prstima nagore. Prethodno dno pleha prekrijte papirom za pečenje i dobijene kuglice poređajte ravnomerno. Za sam kraj pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 do 18 minuta, a kada boščice budu gotove pospite ih prah šećerom.
Prijatno!