probajte

HLEB SA ČVARCIMA: Starinski recept koji treba probati i sačuvati!

Francuska salata, tvrdo kuvana jaja, šunka i mladi luk još su ukusniji uz mirise toplog domaćeg hleba...

Recepti
Autor:
HLEB SA ČVARCIMA: Starinski recept koji treba probati i sačuvati!
Foto: Shutterstock

Za još više arome ili boje suvim sastojcima dodajte i koju kašičicu kurkume i slatke mlevene paprike koja će se savršeno slagati s čvarcima.

Sastojci za hleb s čvarcima:

  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 dl mleka
  • kašičica šećera
  • keica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike jogurta
  • 6 kašičica masti
  • 60 g mlevenih čvaraka
  • 2 dl vode

Priprema: 1. U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri. 2. Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo. 3. Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom. 4. Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 C.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs