Sastojci:
za 12 osoba
- 250 gr pšeničnog oštrog brašna
- 250 ml 250 ml ulja
- 3 jajeta
- 3 rendane jabuke
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kesice cimeta u prahu
- 50 gr lomljene čokolade
- 2 kašike seckanih oraha
- 30 gr suvog grožđa
Priprema:
1.Hleb kruži, doći će u ruke kad vam može doneti promene u životu. Zadatak svakoga ko ga isproba je da nastavim brigu o njemu. O hlebu se stara cele nedelje. Tajanstven je i istrajan. Prenosimo vam tajnu čuvanja onako kako verovanje kaže.
"Hleb će doneti sreću celoj porodici .
Ispuniće veliku želju. Nikad ga ne tražite,hleb će doći do Vas
Ovaj hleb možete jesti bilo kad u životu, a pravi se samo jednom", kaže ova tradicija
- U ponedeljak dodati 250 gr šećera
- U utorak dodati 250 ml mleka
- U sredu 250 gr brašna-ne mešati
- U četvrtak testo promešati 3 puta
- U petak dodati 250 gr šećera,250 gr brašna,250 ml mleka i promešati
- U subotu promešati testo i podelite ga na 4 dela
- Testo čuvajte u plastičnoj posudi u frižideru -
2. U nedelju u svoj deo dodati :
- 250 gr brašna
- 250 ml ulja
- 3 jajeta
- 3 rendane jabuke
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kesice cimeta
- 50 gr lomljene čokolade
- 2 kašike seckanih oraha
- 30 gr suvog grožđa
- 1 vanilin šećer
3. Sve sastojke dobro promešati.Pecite hleb na 200 C dok ne porumeni. U nedelju ili ponedeljak delite testo prijateljima kojima želite sreću.
Prijatno !