Sastojci:
Punjenje i nadev:
– 800 g.rama ili 6 jabuka srednje veličine
Biskvit:
– 3 cela jaja – 15 kašika šećera (kristal) – 1 vanilin šećer – 15 kašika suncokretovog ulja – 15 kašika mleka – 15 kašika glatkog brašna – 1 prašak za pecivo – 2 x na vrh noža soli – sok od limuna – mleveni cimet
Priprema:
Priprema biskvita:
Cela jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte, ulje i mleko, brašno pomešajte sa solju i praškom za pecivo i sve lagano spojite u jednoličnu biskvitnu smesu.
Podelite na dva dela, prvi deo ulijte u (manji 20 x 25 cm) kalup za pečenje prethodno premazan uljem, pecite 15-ak minuta na 180 stepeni, za to vreme ogulite, narendajte jabuke, prelijte sokom od limuna (da ne potamne, dok čekaju) i dodajte cimet po ukusu.
Izvadite na pola pečeni biskvit, na njega posložite narendane jabuke, pa sve zalijte preostalom smesom za biskvit. Kolač pecite još 10-ak minuta, isključite rernu i neka još bude 5 minuta unutra.
Prohlađeni kolač isecite i ukrasite prah šećerom i mevenim vanilin burbon šećerom. Može se konzumirati i topao i hladan, a još je bolji drugi i treći dan kad jabuke “puste” svoj sok i navlaže i donji i gornji deo biskvita.