UKUS KOJI OSVAJA

BAKIN BRZI KOLAČ SA JABUKAMA: Ništa sočnije niste probali, a spremno dok ste rekli keks!(RECEPT)

Sočna poslastica, koja se lako i brzo sprema, a ouševiće celu porodicu!

Recepti
Autor:
BAKIN BRZI KOLAČ SA JABUKAMA: Ništa sočnije niste probali, a spremno dok ste rekli keks!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

Punjenje i nadev:

– 800 g.rama ili 6 jabuka srednje veličine

Biskvit:

– 3 cela jaja – 15 kašika šećera (kristal) – 1 vanilin šećer – 15 kašika suncokretovog ulja – 15 kašika mleka – 15 kašika glatkog brašna – 1 prašak za pecivo – 2 x na vrh noža soli – sok od limuna – mleveni cimet

Priprema:

Priprema biskvita:

Cela jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte, ulje i mleko, brašno pomešajte sa solju i praškom za pecivo i sve lagano spojite u jednoličnu biskvitnu smesu.

Podelite na dva dela, prvi deo ulijte u (manji 20 x 25 cm) kalup za pečenje prethodno premazan uljem, pecite 15-ak minuta na 180 stepeni, za to vreme ogulite, narendajte jabuke, prelijte sokom od limuna (da ne potamne, dok čekaju) i dodajte cimet po ukusu.

Izvadite na pola pečeni biskvit, na njega posložite narendane jabuke, pa sve zalijte preostalom smesom za biskvit. Kolač pecite još 10-ak minuta, isključite rernu i neka još bude 5 minuta unutra.

Prohlađeni kolač isecite i ukrasite prah šećerom i mevenim vanilin burbon šećerom. Može se konzumirati i topao i hladan, a još je bolji drugi i treći dan kad jabuke “puste” svoj sok i navlaže i donji i gornji deo biskvita.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs