SAVRŠEN

SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM OD VANILE: Kremast, bogat, a tako jednostavan za pripremu!(RECEPT)

Poslastica - prste da poližete!

Recepti
Autor:
SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM OD VANILE: Kremast, bogat, a tako jednostavan za pripremu!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

Donji sloj:

200 -250 gr mekog brašna, to može da varira u zavisnosti koliko su jaja krupna i koliko kašikom zagrabite pavlake, ali nikako ne možete da pogrešite, na fotografiji dole imate kako treba da izgleda, ako je nijansu i redje sve je to ok

Puding deo:

  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  • 6 kašika šećera

Posip:

  • 100 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • 100 gr brašna
  • Još: 3 sitnije ili 2 velike jabuke, cimet

Priprema:

Margarinu dodati šećer pa umutiti mikserom. Dodati jaje i pavlaku pa opet umutiti. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.

U pleh dimenzija 23 x 33 cm staviti papir za pečenje pa istresti celu smesu i spatulom lagano razvući.

Masa je nešto gušća pa ide sporije od smese koju samo izlijete.

Zatim stavite 600 ml mleka na vatru da provri a u ostatak mleka razmutite puding i šećer.

Kada mleko na vatri provri zakuvate razmućeni puding i mešate dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ogulite jabuke i sitno ih naseckate.

Pospete jabuke preko podloge u plehu.

Preko jabuka pospete cimet i šećer. To onako po ukusu, neko manje a neko više.

Preko jabuka prelijete skuvani puding.

Posebno umutiti hladan margarin, šećer i brašno. Masa treba da je mrvičasta.

Tim mrvicama pospete po pudingu, svuda ravnomerno i stavite da se kolač peče.

Kada stavite u rernu smanjite temperaturu na 180 i pečete izmedju 45 i 50 minuta.

Pečen kolač ostavite da se ohladi u plehu, a onda ga sečete i služite, po želji pospete šećer u prahu.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs