Sigurno ste bar jednom čuli čuvenu izjavu Sofije Loren: „Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0“. Na sreću, italijanska filmska diva nije morala da se odriče gastronomskih zadovoljstava zarad dobre linije, a osim u profesiji koja ju je proslavila, odlično se snalazi i za šporetom. Legendarna glumica objavila je dva kuvara u kojima, sasvim očekivano, testenina zauzima centralno mesto. Donosimo vam jedan od njenih najpoznatijih recepata.
Sastojci
- 250 g špageta
- 60 g maslaca
- 3 čena belog luka
- korica 3 limuna
- 60 ml soka od limuna
- 120 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
- 25 g rendanog parmezana
- šaka svežeg bosiljka
Recept Sofije Loren prepun je aroma, a priprema se za svega 15 minuta
Budi deo Stil zajednice.