Sastojci:
- 500 g junećeg mesa
- 100 g brašna
- 200 ml paradajz soka
- 2 kašike aleve paprike
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- lovorov list
- so, biber
Priprema:
Junetinu isecite na šnicle, pa istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte šnicle.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa stavite meso da se prži.
Posudu za pečenje nauljite, pa naređajte polovinu isprženog mesa. Preko šnicli pospite malo brašna koje je pomešano za začinskom paprikom. Beli i crni luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.
Isto uradite i kada poređajte drugu polovinu mesa, pa dodajte i lovorov list.
Nalijte paradajz sokom i vodom da meso ogrezne. Posudu sa šniclama stavite na ringlu i kuvajte dok se tečnost ne ukrčka.
Kada su šnicle skuvane, zapecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Prijatno!