Sastojci:
- 1 šolja sočiva
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- čen belog luka
- suvi začin
- čili prah
Priprema:
Najbolje je ako sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.
Ocedite i, ako želite najbržu pripremu, prelite duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta.
Takođe, možete sočivo kuvati i na ringli, u malo vode.
Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka pa propržite kratko dolivajući po malo vode.
Iseckajte i šargarepu i dodajte pa nastavite da dinstate uz malo vode.
Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom.
Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da još malo postoji pre služenja.