Nakon što je Džidži Hadid podelila svoju verziju recepta paste sa votkom, ta pasta se ubrzo našla na... svakom stolu. Rana faza pandemije i karantin iznedrili su pregršt kreativnih jela i mnoge naterali da zavole kuvanje. Okej, kombinacija alkohola i paste definitivno prednjači kao razlog. Napravili smo vege verziju i evo kako je ispala.

SASTOJCI:

  • 500g rigatoni testenine
  • 1 supena kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 350g pirea od paradajza
  • pola kafene kašike čili začina
  • 2 kafene kašike votke
  • 250 ml kokosovog mleka
  • pola kafene kašike soli
  • 1/4 kafene kašike bibera
  • sveži listići bosiljka
  • nutritivni kvasac za vegansku verziju / parmezan za vegetarijansku

Šta je potrebno jednom receptu da postane viralan? Realno, da ne oduzima više od pola sata vremena ili da ga napravi neka poznata ličnost.