probajte

RUČAK ZA DANAS: Vlaški paprikaš. Ko ga jednom proba, nikad ne zaboravlja njegov ukus! (RECEPT)

Ovo jelo je jedno od najpoznatijih u Istočnoj Srbiji, koja se ističe svojim prirodnim lepotama, etničkom raznovrsnošću, ukusnim specijalitetima

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Vlaški paprikaš. Ko ga jednom proba, nikad ne zaboravlja njegov ukus! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1 pile
  • kašika brašna
  • kašika slatke začinske paprike
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 paradajza, glavica crnog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • so
  • crni mleveni biber
  • 100 ml kiselog mleka

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte.

U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs