Sastojci:
- 1 pile
- kašika brašna
- kašika slatke začinske paprike
- 2 sveže zelene paprike
- 2 paradajza, glavica crnog luka
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 čena belog luka
- ulje
- so
- crni mleveni biber
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte.
U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.