Savršen vikend dezert koji se pravi lako i brzo, od sastojaka koje većina kuća uvek ima, pa nije potrebno da ovako nešto odlažete do odlaska u nabavku.
Sastojci:
1 jabuka 1 jaje 30 g šećera 3 kašike ulja 80 ml mleka 150 g brašna 8 g praška za pecivo 40 g suvog grožđa rendana kora limuna
Priprema:
Jabuku oljuštite i očistite od koštica, pa je naseckajte na sitnije kocke. Jedno celo jaje pomešajte sa šećerom i dobro umutite ručnom mutilicom. Dodajte tri kašike ulja, sjedinite i ulijte mleko. Prosejte brašno i lagano dodajte u smesu zajedno sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo. Ubacite suvo grožđe i jabuku i dobro izmešajte. Dodajte sitno narendanu koru limuna. Kašikom zahvatite manje lopte i spuštajte u dobro zagrejano ulje. Pecite sa obe strane da dobiju rumenu koru. Pre posluženja po želji ih pospite šećerom u prahu.
Prijatno!