Sastojci
Za koru:
- 4 veće banane
- 60 ml ulja
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanililn šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
Za fil:
- 900 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanilin šećera
- 250 ml mleka
- 1 kesica želatina
Dekoracija:
- cimet
- banana
Priprema:
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini.
Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.
Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipamu u posudu za mućenje, dodamo šećer i vanil šećer. Mikeserom polako umutimo smesu.
U malo malakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku.
Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.
Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi.
Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane. Uživati u predivnom ukusu.