BOŽANSKI DESERT

MOKRA TORTA OD PALENTE JE UKUS KOJI ĆETE PAMTITI: Sočniju poslasticu niste probali!(RECEPT)

Zlatno žuta torta koja će vas oduševiti aromom i ukusom.

Recepti
MOKRA TORTA OD PALENTE JE UKUS KOJI ĆETE PAMTITI: Sočniju poslasticu niste probali!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 1 šolja palente

– ½ šolje brašna

– ½ šolje jogurta

– ½ šolje mlevenih badema

– ¼ šolje smeđeg šećera

– ¼ šje maslinovog ulja

– 1 kašičica praška za pecivo

– ½ kašičice sode bikarbone

– 1 jaje – ½ narandže korica

Preliv:

– ½ šolje soka od pomorandže

– ½ šolje šećera

Način pripreme:

Palentu pomešajte sa bademima, šećerom, brašnom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte koricu narandže pa umešajate jogurt, jaje i maslinovo ulje. Dobro promešajte, pa sipajte u namašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.

U šerpicu sipajte sok od pomorandže i šećer pa pustite da provri i mešajte dok se šećer ne otopi.

Kuvajte dok se malo ne zgusne, pa prelijte preko blago ohlađenog kolača.

Kolač možete poslužiti sa šlagom ili bez, prema ukusu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs