Sastojci:
– 1 šolja 250 ml
– 125 g putera (može i margarina)
– 325 g (1 konzerva) kondenzovanog mleka
– 250 g mlevenog keksa
– 1 1/2 šolja kokosovog brašna
– 2 kašike limunovog soka
Bela glazura (Icing)
– 1 3/4 šolje prah sećera
– sok od pola limuna
Priprema:
Obložite posudu papirom za pečenje ili samo podmažite margarinom ili maslacem. Koristite pleh veličine 22X13 cm (9-13 in). Ako volite da štanglice budu deblje onda koristite manju posudu.
Istopite puter sa kondenzovanim mlekom, dodajte kokos, mleveni keks i sok od limuna dobro umesite masu koju cete potom prebaciti u pleh. Masu dobro izravnajte dlanovima i ostavite da se hladi.
U manju posudu stavite šećer u prahu i sok od limuna da se na laganoj vatri dobro istopi i sjedini uz neprestano mešanje.
Glazura (Icing) je gotova kada je masa srednje gusta i mora ostati potpuno bela. Ako vam se čini da je pregusta, dodajte još koju kašiku vode.
Važno je da čim skinete sa šporeta odmah prelijete i rasporedite glazuru jer se brzo steže.
Posluživanje:
Ostavite da se dobro ohladi. Poslužite sečeno na štanglice, kocke ili trouglove.