NEODOLJIVO UKUSAN

Crno-bela fantazija je slatkiš za pamćenje: Savršeno kremasta, sočna i čokoladna!(RECEPT)

Ako pripremate poslasticu za prave sladokusce, s ovim receptom ne možete pogrešiti. Čokoladna, mekana i kremasta, crno-bela fantazija osiguraće vam samo pohvale!

Recepti
Autor:
Crno-bela fantazija je slatkiš za pamćenje: Savršeno kremasta, sočna i čokoladna!(RECEPT)
Foto: Thinkstock

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 80 g šećera
  • 4 kašičice ulja
  • 60 g pšeničnog oštrog brašna
  • 15 g kakaa u prahu (2 kašike)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 80 g pečenih mlevenih lešnika

Za svetli krem:

Za tamni krem:

Za glazuru:

  • 150 g čokolade,
  • 50 g maslaca

Priprema:

Biskvit:

Jaja i šećer penasto izmešajte, dodajte ulje, brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umešajte mlevene lešnike. Smesu razdelite na dva dela. Pecite biskvite na 180 °C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.

Preko biskvita u tepsiji nanesite svetli krem, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakim tamnim kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom. Svetli krem:

Gustin pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mleka. Preostalo mleko zagrejte do vrenja. Umešajte pripremljeni gustin i kuvajte uz mešanje nekoliko minuta. Krem ohladite uz mešanje i na kraju umešajte razrađeni maslac sobne temperature. Tamni krem:

Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se čokolada ne otopi.

Pre posluživanja kolač isecite na kocke. Savet:

Biskvit možete ispeći i u jednom delu, pa na njega naneti beli, a zatim tamni krem.

(Stil.kurir.rs/Coolinarika.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs