savet za domaćice

OVU GREŠKU KOD KUVANJA PILEĆE SUPE SVI PRAVITE! ZATO JE MESO ŽILAVO I SUVO: Kuvari otkrivaju kako treba!

Porodični ručak, a praznična trpeza posebno, ne mogu da se zamisle bez domaće supe - najčešće pileće.

Recepti
Autor:
OVU GREŠKU KOD KUVANJA PILEĆE SUPE SVI PRAVITE! ZATO JE MESO ŽILAVO I SUVO: Kuvari otkrivaju kako treba!
Foto: Shutterstock

Pileća supa, osim što je ukusna, poznata je i po svojim lekovitim svojstvima. Kada se ne osećamo dobro za njom odmah posežemo jer je "prva pomoć" za okrepljivanje organizma. Za to su zaslužni vitamini i minerali koje sadrži povrće, belančevine i aminokiselina koja je dobra za pluća. Kada je topla deluje umirujuće na grlo.

Ona je nezaobilazan deo i svakog porodičnog ručka, a prazničnog posebno. Važno je da bude ukusna, a jednu grešku svi pravimo zbog koje nam pileće meso bude žilavo, suvo ili prekuvano. Da bi piletina bila sočna i meka, ne sme se kuvati celo pile.

Pileća Supa
foto: Shutterstock

Stvar je u tome što je batacima potrebno više vremena da se skuvaju nego pilećim grudima, a kada se kuva celo pile dešava se da bataci budu gotovi, a da su se prsa presušila.

Profesionalni kuvari imaju savet da izvadite meso pre nego što supa buda gotova.

  • Isecite pile, belo meso ostavite sa strane, a ostatak ubacite u lonac.
  • Kada se bataci skuvati, izvadite meso iz supe pa sve izgnječiti a potom vratiti u lonac na nekoliko minuta, odnosno dok se kuvaju rezanci.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs