Sastojci:
- 500 grama pilećeg mesa
- veza zeleni
- 1 crni luk
- so
- biber
- suvi začin
- domaća rezanca
Mionička gibanica na kajmaku i masti: Najslasnija pita koju ste ikada probali! (RECEPT)
Priprema:
- Očistite zelen i stavite u lonac sa hladnom vodom, te dodajte piletinu iseckanu na komade.
- Oljuštite crni luk, isecite na pola pa zapecite na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.
- Dodajte luk u vodu i stavite na jaku vatru da što pre provri.
- Smanjite temperaturu, kuvajte polupoklopljeno na tihoj vatri, posolite i pobiberite.
- Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte.
- Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu, te dodajte suvi začin.
- Služite vruće, posuto peršunovim listom.
- Po želji možete dodati i malo limunovog soka u tanjir.
- Eksperimentišite i sa drugim dodacima - iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje - dobićete kompletan ručak.
Čizkejk od pomorandže koji se ne peče: Osvežavajući desert savršenstva! (RECEPT)