Sastojci:
- 100 grama mlevenog keksa
- 50 grama mlevenih oraha
- 60 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
- 400 grama maskarpone sira
- 50 grama šećera u prahu
- korica jedne pomorandže
- 2 kašike soka od pomorandže
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Pomešajte keks i orahe sa rastopljenih maslacem.
- Kalup za tortu razmera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, pa utisnite mešavinu keksa i oraha.
- Stavi na hlađenje.
- Izmiksajte maskarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom od pomorandže, a po želji i s dodatnom kašikom likera od pomorandže.
- Prebacite kremu u kalup i zagladite, pa vratite u frižider na barem dva sata.
Napomena:
Sačekajte da se dobro ohladi, te poslužite uz orahe, narendanu koricu ili nastruganom tamnom čokoladom.
Za ovaj recept ne treba da uključujete rernu, a ukus je fantastičan
Budi deo Stil zajednice.