Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kuhinji, a pripremljeni pohovani karfiol na ovaj način oduševiće sve ukućane.
Sastojci:
- 1 glavica mladog karfiola
- 40-50 grama prezli
- ulje
- 200 grama brašna
- so
- suvi začin
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1/4 l kisele vode
Zapečen karfiol u pikantnom sosu
Priprema:
- Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.
- U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.
- Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.
Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo! (RECEPT)