Potrebno je :
1 kg karfiola
2 jaja
200 g pavlake
150 g kačkavalja
2 šargarepe
1 cvekla
suvi začin
majčina dušica
peršunov list
Svadbarski kupus: Tradicionalno srpsko jelo koje i stranci obožavaju! (RECEPT)
Priprema:
Karfiol, šargarepu i cveklu obatiti oko 5 minuta. U pavlaku dodati dva jaja, začin i naseckati majčinu dušicu, pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake, pa ubaciti u karfiol, samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti, malo zaseči do pola, pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.
Odozgo karfiol premazati pavlakom i narendati kačkavalj. I šargarepu i cveklu preliti pavlakom i preko njih staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni. Služiti kao glavno jelo ili kao prilog. Prijatno!
Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)