Potrebno je :
1 kg karfiola
2 jaja
200 g pavlake
150 g kačkavalja
2 šargarepe
1 cvekla
suvi začin
majčina dušica
peršunov list
Priprema:
Karfiol, šargarepu i cveklu obatiti oko 5 minuta. U pavlaku dodati dva jaja, začin i naseckati majčinu dušicu, pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake, pa ubaciti u karfiol, samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti, malo zaseči do pola, pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.
Odozgo karfiol premazati pavlakom i narendati kačkavalj. I šargarepu i cveklu preliti pavlakom i preko njih staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni. Služiti kao glavno jelo ili kao prilog. Prijatno!
Ako ne znate šta biste spremili za ručak svojim ukućanima, evo fenomenalnog jela kog možete da služite kao glavno ili kao prilog
