Delikatan ukus

Zapečen karfiol u pikantnom sosu

Hrskavi cvetići od karfiola obogaćeni su ljutim sosom
Recepti
15:40h Autor:
Zapečen karfiol u pikantnom sosu
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • pola glavice karfiola, usitnjen na cvetiće
  • 1,5 šolja prezli
  • 2 jajeta, umućena
  • kašika peršuna
  • 2 kašike slatkog čili sosa
  • 2 kašičice ljutog sosa po izboru
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • kašika meda

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Cvetiće karfiola umočite u umućena jaja, a zatim u prezle. Zatim ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

3. Pecite karfiol oko 20 minuta, dok ne poprimi zlatnu braon nijansu.

4. Dok se karfiol peče pripremite sos. Pomešajte čili i ljuti sos, pa dodajte med i grčki jogurt. Dobro jedinite pa sosom prelijte ispečen karfiol. Pospite peršunom i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs