Potrebni sastojci:
- mleveni keks - 300 g
- puding od vanile - 1 kom.
- margarin - 100 g /ili maslac
- šećer - 45 g
- beli eurokrem - 15 g
- šlag - 100 g
- mleko - 600 ml
Način pripreme:
Za donji deo torte umešati mleveni keks i 100 ml mleka.
Za fil je potrebno napraviti puding tako što se u jednu čašu stavi 100 ml mleka i puding iz kesice, to se umeša dok se ne sjedini.
U šerpu sipati 30 0ml mleka i 45 g šećera, kad počne da vri dodati puding iz čaše i brzo mešati 2-3 minuta dok se masa ne sjedini. U tako vruć puding dodati margarin/maslac i 15 g belog krema, promešati, prekriti folijom i ostaviti jedno sat vremena da se ohladi.
Kad se ohladi preliti fil preko donjeg dela puding-keks torte. Šlag napraviti tako što u jednu posudu sipamo šlag iz kesice i dodamo 100 ml mleka, umutimo mikserom, pa šlag stavimo preko torte.
Puding-keks tortu ostaviti u frižider pola sata da se stegne.