Sastojci:
- 360 g brašna
- 140 g griza
- 2 belanca
- 1 vanilin šećer
- 2 čaše čvrstog jogurta (360 g)
- ekstrakt vanile
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 800 g šećera
- 500 ml vode
- limun
- 1 vanilin šećer
- 70 ml ulja za prženja
Priprema:
Najbolje je da sirup pripremite dan ranije, ako ne stignete možete i taj dan. Prokuvajte vodu i šećer i nakon što provri dodajte limun i vanilin šećer pa kuvajte još 10 minuta.
U posudu stavite jogurt, belanca, ulje, vanilin šećer i ekstrakt vanile pa pomešajte.
Dodajte griz pa promešajte i zatim brašno i prašak za pecivo.
Stavite testo u špric pa ga stavljajte u vrelo ulje.
Pržite tulumbe dok ne dobiju boju uz preprestano mešanje kada isplivaju na površinu, pa ih vadite kašikom sa rupama i stavljajte u sirup.
Kada upiju izvadite ih u posudu i prelijte ostatkom sirupa ukoliko ga ima pa služite.
Prijatno!